Backup services

Okairi IT solutions biedt de mogelijkheid om een extra online file backup te maken van je zelf gehoste website of andere Linux-machine.

één jaar geleden   •   1 min lezen

Door Riccardo B.
Image: Pexels - Ivo Brasil

Een extra laag in de 3-2-1-1 backup oplossing. Okairi IT solutions biedt de mogelijkheid om een extra online file backup te maken van je zelf gehoste website of andere Linux-machine. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de opensource versie van BareOS.

Het regulier maken van backups is tegenwoordig onmisbaar. Het 3-2-1-1 principe omschrijft dat er 3 kopieën van je data moeten zijn, waarvan 2 backups op verschillende media en 1 offline. De laatste extra 1 beschrijft dat er een backup moet zijn die onveranderbaar is.

Ransomware is een gevoelig onderwerp omdat het vaak maanden kan duren voordat het ontdekt wordt, tegen die tijd zijn de meeste online backups al geïnfecteerd. Okairi IT solutions kan hier geen bescherming tegen bieden. De enige "oplossing" is hier om zoveel mogelijk verschillende typen backups te hebben, waaronder de onveranderbare backups en deze regulier op een buitenstaand apparaat de gemaakte backups te testen.

Prijzen:

  • Neem contact op voor exacte prijzen.
  • Prijzen worden berekend over het gemiddelde van 2 full file-backups.

Termen:

  • 'file backup': Een file backup houdt in dat er backups gemaakt worden van bestanden. Databases vallen hier dus niet onder.

Zeg het voort

Blijf lezen